Saturday, November 23, 2013

Ingat tak benda nie??

 
 
Ingat x benda nie?? 
 
1-Kat skola ade salesman jual buku cerita. Hari ni bg list, esok mintak duit kt parents nk beli walaupun cerita buku tu dah tau. 
 2- Salesman jual air vitagen/susu pon camtu gak.Mesti nak beli walaupun dah tahu mak ayah pun boleh beli jugak kat kedai...
 3-Kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gambar je. Tapi bile ade program Nilam, sibuk semua nak pinjam buku.Semata-mata nak penuhkan buku Nilam tu.
 4- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm.... 
5-Pakai pensel box yg boleh bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2.. 
6-Main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. Padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
 7- Pakai pembaris yg bergerigi,,yang kat dlm tu ade air.Pastu ade bende berkilat dlm air tu...
 8- Cikgu pakai pembaris kuning panjang. Ade pemegang kat tgh2 tp x pernah nmpk cikgu pegang pn kat situ. 
9-Bulu ayam jd ramping sebab sering dijadikan rotan.
 10-Datang sekolah awal2 pagi,,pastu pinjam buku kawan sbb takot kene cikgu denda kalau x siap kerje sekolah.Mase tu mula lah tulisan macam cakar ayam! 
 11-Selalu je kene berdiri kat atas kerusi,x pun kat luar kelas sebab x buat homework.
 12- Time pendidikan seni, lukis semua boleh...Cantik plak tu. Tapi bile time warna semua hampeh. Ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la... 
13- Main game 2D. Super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape. 
 14-Beli buku peraduan lekat2 digimon laa... Habis satu buku siap lekat ngn sticker,,tp x mnng2 gk. 
 15- Cakap x takut BCG tp lepas inject poyo la pulak... Ade yg nangis2 plak tu.. 
16-Balik skola beli JoJo,,tak pun beli Dendang. Tora pon best gak. Beli semata2 nak mainan, coklat die x mkn pon. 
17- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV boleh tembak alien tu..Tapi bile dah masuk darjah 5,6,,da upgrade ke ksut brtali / kasut yg ade gtah kt dpn tu. 
 18- Siri kartun Dragon balls, Power Rangers, Ultraman, Ninja turtles, Thundercats, Maskman,Gaban,Doraemon,Powerpuff Girls, dan mcm2 lg.
 
 Jangan lupe semua ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni..Asyik ngadap TV n PS je.. Kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu..Ni la baru zaman kita kawan2..
  

-cnp-


3 comments:

wan nur said...

dah follow.. jemput join contest http://wannurrr.blogspot.com/2013/11/contest-im-diva.html :)

NUR ANNISA said...

hye!
salam kenal...
da follow blog awak:)
jemput singgah blog sy kay..

http://annisa-z.blogspot.com

MG schmidt said...

yg no 14 tu rindu sgt
dlu beli pokemon
lekap2 1 buku then habis boleh tuka stret fighter tu .
rinduuuunya
mcm bru smlm
cpt msa berlalu :)

btw,
MG cari 500 follower nk buat GA sponsored by travel agency .come n support .tq :)