Friday, October 31, 2014

Kenali Personaliti Melalui Kuku Dijari


Mari kita lihat bentuk kuku yang mungkin sedikit sebanyak mencerminkan personaliti seseorang.
      

                 

1 - KUKU YANG BAIK, RAPI DAN INDAH
Menunjukkan watak orang yang halus perasaannya.

2 - BENTUK KUKU PENDEK TETAPI LEBAR
Biasanya orang yang memiliki kuku yang seperti ini memiliki sikap yang praktis dan cekap dalam ilmu, Otaknya cerdas dan ingatannya tajam. Orang yang memiliki kuku yang seperti ini sukakan muzik dan lagu.

3 - BENTUK KUKU YANG AGAK PANJANG DAN BERWARNA PUCAT
Menunjukkan orang tersebut terlalu banyak rancangan dan cakap, tetapi tidak membuat sebarang kerja sehingga sering mengelamun melayani perasaan. Ia juga agak malas dan kalau ia melakukan sebarang kerja sering dalam keadaan ragu-ragu.

4 - BENTUK KUKU SEDANG DAN WARNA MERAH SEDIKIT
Menunjukkan pemiliknya mempunyai motivasi yang baik dalam pekerjaan, selalu menjaga kebersihan dan memiliki rasa persaudaraan yang tinggi.

5 - BENTUK KUKU BERSEGI TETAPI RATA
Biasanya orang ini memiliki sifat yang kurang pandai bergaul, sedikit kewibawaan, tidak mudah menjadi kaya dan kurang pengetahuan.

6 - BENTUK KUKU LANGSING
Orang yang memiliki bentuk kuku ini biasanya halus budi pekertinya tetapi sering merasa was-was mudah ditimpa kesialan dan kurang berwibawa.

7 - BENTUK KUKU PANJANG BULAT BERWARNA KUNING
Bentuk kuku seperti ini menandakan pemiliknya orang yang jujur, sabar, pandai, tinggi darjatnya dan boleh hidup mulia dengan anak isterinya.

8 - BENTUK KUKU RUNCING KEBAWAH ATAU SEPERTI BIJI TIMUN
Menunjukkan orang yang memiliki kuku seperti ini sering was-was, kurang pandai, mudah diserang penyakit, mudah terkejut dan tak kuat bekerja.

9 - BENTUK KUKU RUNCING TETAPI BESAR DAN TEBAL
Biasanya orang yang memiliki kuku yang seperti ini memiliki sifat keras dengan pendiriannya, sering berpindah randah tempat tinggalnya, suka berjalan dan suka bertukar pasangan hidup.

10 - BENTUK KUKU BERSEGI BAHAGIAN BAWAH SEDIKIT RUNCING.
Menunjukkan orang yang memiliki kuku seperti ini tidak kewibawaan, kurang pandai dan kalau bekerja hanya diperingkat rendah sahaja.

11 - BENTUK KUKU BESAR DAN BANYAK GARISAN
Biasanya orang yang memiliki kuku yang seperti ini biasanya akan menjurus pada susah dan sering berdepan dengan bahaya. Tetapi garisan tersebut tidak selama-lamanya kelihatan di kuku. Kalau garis tersebut sudah hilang dan kelihatan bersih menandakan orang itu akan memperolehi berkat.

12 - BENTUK KUKU YANG BANYAK SERATNYA ( SERABUT )
Menandakan jika orang tersebut sering ditimpa kesusahan jauh dari sanak keluarga

13 - BENTUK KUKU SEPERTI KIKIR
Bila seseorang memiliki bentuk kuku seperti ini menandakan kemungkinan orang itu akan memperoleji halangan yang besar atau akan memperolehi bahaya.

14 - KUKU YANG BANYAK TITIK - TITIKNYA DIBAHAGIAN BAWAH KELIHATAN HITAM
Kedudukan kuku seperti ini memberi suatu petanda bahawa orang tersebut dalam situasi bahaya

Sedikit lagi penambahan :

        pribadi bentuk Bentuk Kuku dan Kepribadian

BENTUK ALMOND
Wanita yang memiliki bentuk kuku seperti ini pada umumnya merupakan wanita yang kepribadiannya lembut, peka dan sopan.

BENTUK OVAL
Merupakan wanita yang sangat menyukai hal - hal romantis. Wanita ini juga memiliki kepribadian yang lembut, mudah khawatir, feminim, suka merajuk dan seringkali menjadi pusat perhatian di beberapa kesempatan.

BENTUK KERANG
Mudah cemas dan penuh ketegangan.

BENTUK PERSEGI
Memiliki kepribadian yang sabar, penuh akal, dewasa, memiliki kepercayaan diri dan selera yang baik.

BENTUK RUNCING
Memiliki keperibadian yang egois dan pemberani. Menyukai hal-hal baru.


p/s: ada yang sama dengan korang tak ?? hehe

Wednesday, October 29, 2014

Running Man Episod 218




Dailymotion
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7

MP4Upload
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7

Videoweed
Full

Vidto
Full


Sunday, October 26, 2014

Running Man Episod 217




Dailymotion
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7

MP4Upload
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7

Videoweed
Full

Vidto
Full



Thursday, October 16, 2014

terima parcel dari zalora


Alhamdulillah semalam selamat sampai tudung yang aku beli dari Zalora. hiho. aku beli tudung ni guna voucher yang pihak zalora bagi sebab promote dieorang punya website.. aku pun tak terkecuali. 

sebenarnya dah lama dapat voucher ni about sebulan macam tu, tapi disebabkan ada sedikit masalah teknikal sekarang baru dapat barang yang betul-betul puas hati. 

aku suka beli barang online sebab tak ada masa nak keluar then menghabiskan minyak petrol and so on.. paham-paham je la kan.. korang pun mesti macam tu. 

ni la gambar tudung yang aku beli.. puas hati la.. it takes 2 days penghantaran untuk sampai kat tangan aku.. GOOD JOB!! :)



tudung ni belum pakai lagi.. sayang nak pakai hehe... 

By the way, thank to Zalora, lain kali bagi lagi hehe



Wednesday, October 15, 2014

Running Man Episod 216



Dailymotion
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6

MP4Upload
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7

Videoweed
Full

Vidto
Full


Friday, October 10, 2014

Wednesday, October 8, 2014

Running Man Episod 215




Dailymotion
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7

MP4Upload
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7

Videoweed
Full

Vidto
Full


Wednesday, October 1, 2014

Running Man Episod 214




Guests: Rain, Krystal (f(x)), Park Young Kyu, Alex & Kim Ki Bang


Dailymotion
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7 

MP4Upload
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7

Videoweed
Full

Vidto
Full