Friday, November 30, 2012

layan game pulak..

Assalamualaikum....


pagi semua... pagi ni aku ada game futsal lawan antara kolej/asrama universiti.... semapat lagi update entry... ^_^  ntah macam mana la rupa si kaki bangku maen bola... huhuhu.... masuk game ni bukan niat untuk menang tapi just untuk suka - suka....

Aku mengantuk sebenarnya ni, tapi gagahkan diri jugak pergi game... maklumla tadi tido pukul 4 pagi huhuhu... hantam saja la....  :)


Wednesday, November 28, 2012

layan lagu ^_^

Assalamualaikum...

Lirik Lagu Catatan Rindu - Toi

Jika kau secalit lukisan
Tidak akan ku hindari
Meski untuk secebis hari
Akan ku papar pada alam
Dingin kelopak kasihmu
Menitis madu rahmatNYA
Dalam hikmat pencipta
(pre-korus)
Kerana setiap bernama kerinduan
Ada di sebalik tirai nostalgia
(korus)
Jika kau setitis tinta biru
Lautan terhampar berbusar buih
Cinta kita di bendung gelora
Namun camar tetap menyapa
Sambil seloka sepasang pengunjung
Di pesisir pantai membina istana
Impiannya adalah cita kita
Tekad menentang badai
Jika kau selembar daun gugur
Di taman firdausi ini
Mestikah ku sisipkan lagi
Pada jaringan ranting yang lain
Jika kau mengerti
Pertemuan itulah perpisahan
(ulang pre-korus)
(ulang korus)

korang pernah dgr x lagu ni?? kalau nak dgr cuba cari kat youtube hehe :) .....


Tuesday, November 27, 2012

sahabat...

Assalamualaikum...

Photo: Ya Allah …
kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan, kecemerlangan dan hidayah dari-Mu dalam menempuh cabaran serta liku-liku hidup di dunia dan di akhirat kelak … insya-Allah

“Ya Allah, Jadikan seluruh perbuatan kami amal soleh dan
jadikanlah perbuatan itu semata-mata untuk mencapai redhaMU dan
bukan mencari keredhaan orang lain” — Umar Al-Khattab


petua senang hati

Assalamualaikum...

Photo: Petuan senang hati <3


Sunday, November 25, 2012

gara gara topup rm10

Assalamualaikum....



Entri kali ni memang sgt sedih dan menyayat hati bagi aku...huhuhu kelas punya ayat... Hal ini baru jer terjadi petang tadi sebelum maghrib...

Tadi aku pergi makan dgn kawan2 kat cafe... lepas tu order la makan, sementara tunggu makanan siap aku pergi beli topup dekat kedai.... lepas tu aku masukkan topup tu dalam poket seluar...

Lepas selesai makan, kami pown naik la ke bilik... tak pikir apa2 pun mase tu... dengan semangat waja aku pown nak ambik topup yg aku beli tadi dalam poket seluar,,, tiba2.....................
XDE!!  

warghhhhh mane topup aku ni...??? tadi ada tiba2 xde pulak... habis satu bilik aku geledah xjumpa jugak... aku turun naik tangga blok nak cari tapi still xjumpa.... waaa sedih sangat2... aku mmg xabis pikir mase 2, yg ada dalam kepala hotak ni cume TOPUP!!!!

Mesti korang cakap ala topup sepuluh hinggit jer pown , tu pown nak kecoh.... bagi yg ada duit xpela  tapi bagi aku seorang student ni singgit pown berkira... huhuhu.. tambah2 pulah hujung2 sem mcm ni, kena berjimat... nak beli topup pown pikir bnyak kali takut lari bajet... ni dah jadik mcm ni, harus dua tiga minggu aku xtopup... mintak belas ihsan org je la...

Dah pasrah mncari, aku pergi solat maghrib dulu... tenangkan fikiran... lepas aku sudah solat aku call pakwe aku... tiba2 emo pulak, aku menangis cakap kat dia topup aku beli hilang hehehehe... pakwe aku gelakkan aku pulak... hampeh punya pakwe ~ngee... lepas dia dok dgr aku nanges dia pujuk aku, dia cakap xpelah topup tu nanti dia ganti... hah nak ganti??? serta merta aku berenti nanges... dah ad yg nak ganti aku ok jer.. hehehe... ngade sebenarnye... sweetnya pakwe aku ni... anyway tq so much... sayang awak...

Yg tu dah selesai,  tapi aku still sedih... teringat ntah sape2 la ambek topup tu...  huhuhu... xpelah nak buat mcm mane bukan rezeki aku... aku yg cuai...hmmm...


Saturday, November 24, 2012

Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com

Assalamualaikum...


follower: 317 org

Smile... Smile... Smile...  

saya suka blog sis Mia yang banyak update tentang perkara atau ilmu yang memberi faedah kepada blogger yang lain... thanks sis... saya suka... :)  




Tuesday, November 20, 2012

layan movie

Assalamualaikum...

bosan xtaw nak buat ape... nak layan budak pailang la...




korang dah tgk??? mestila dah kan... best ke??
biar aku layan kejap :)


dapat ole ole

Assalamualaikum...

selamat pagi semua... hari ni xde kelas jadi dapatlah lepak puas2... blogwalking blog kawan2  kalau tenet xlembap macam siput...

aku dapat ole ole dari rumate yg pergi trip hari 2.. ingat x?? ENTRY INI... dah 4 hari dia balik tapi aku baru semapt nak update cite ni... huhu

nak taw taw ape aku dapat?? jeng jeng jeng!! hehe terlebih sudaaa... bagi aku walaupun hadiah xseberapa tapi aku tetap hargai pemberian orang.... terima kasih!! (^_^)

ni ole olenya



aku dapat gelang...yg bawah tu aku punya... lawa taw... simple kan?? 



Thursday, November 15, 2012

akhirnya...

Assalamualaikum...

Akhirnya en.nuffnang tercyg bagi jugak 1st cpuv kat blog aku ni.... aku ingatkan akaun aku xwujud sbb dah dekat setahun aku berblog sekarang baru dapat... heheehe... anyway tq yup.. harap2 lame lama la iklan tu bertapak.. walaupun xbanyak tapi sekurang- kurangnya dapat..... lepas ni harap- harap dapat lagi... :)





terima seadanya

Assalamualaikum....





Monday, November 12, 2012

trip to Thailand yeayy!!

Assalamualaikum...


bestnya sekarang dah start cuti.. cuti just for 5 days only huhuhu... so, cuti- cuti ni nak buat ape ye?? 

tajuk entry tu xde kaitan dgn aku pown.. hehehe.. sebenarnya yang pergi Thailand tu rumate aku.. huwaaa nak ikut.. ngade jer ngeee.... rumate aku pergi trip ke Thailand dgn jkps dpp... bestnye... dia baru jer pergi pagi tadi... dia balik hari Jumaat ni... hamboiiii cuti sakan noooo...hehe

since rumate aku xde jadi aku terpaksa tido sorg2 dalam bilik for 5 days... takut la pulak tido sorg2... hmm ada sape2 nak temankan x?? ^_^

pyka,, sepanjang ketiadaan kau terpaksa la aku berdikari huhuhu ~tetiba pulak... kau pergi sana jgn lupakan aku ye~ rumatemu yg kesepian hehehe 

seronok sgt kalau pergi bercuti... aku harap nanti dia bawak balik la ole2 dari Thailand 2,, nak jugak merasa... :) :)


p/s: trip pergi Korea ada x???



Wednesday, November 7, 2012

menang GA!!

Assalamualaikum....


aku menang GA!! yahoo!! terlebih xcited pulak hehehehe... sebenarnya aku menang mini GA yg dianjurkan oleh sis adyna... GA jom mengetop tu..... tadi balik dari kelas bukak blog tgk ada awaiting moderation kat dashboard... memang sungguh aku xsangka... dah berpuluh2 GA n segmen aku join bulan ni, akhirnya berbaloi jugak... aku akan dapt buku motivasi... kalau baca buku mcm 2 sekurang- kurangnya dapat meningkatkan lagi motivasi aku.... yedok?? hehehe

btw, thanks to sis adyna... aku hargai sangat- sangat... :)


rambang mata

Assalamualaikum...

semalam aku dengan kawan - kawan aku pergi shopping kat bandar... xde la beli apa sangat.. cuma satu troli tu penuh dengan makanan kiteorg jer huhuhu... memang kiteorg ni kuat makan hahaha... sebenarnya awal2 pagi lagi aku dah keluar dengan sorang kawan ni, teman dia pergi check kandungan dia... kandungan dia dah masuk 4 bulan pown.. perut dah makin membesar... comel jer aku tengok...

lepas temujanji tu aku ajak  dia pergi mall nak beli brg2 yg dah banyak habis.... aku ni bukan main xcited lagi nak perabihkan duit, tapi alih2 mall xbukak lagi.... masa 2 dah pukul 10.30 pagi.... musykil jugak aku, bukan biasanya mall pukul 10.00 pagi dah bukak ke... hmmmm ntah la.... dengan perasaan kuciwa terpaksa la datang balik ptg 2 sebab kalau nak tunggu mall bukak pagi tu, jawabnya xkemana la huhuhu..

akhirnya petang tu dapat la jugak la aku menghabiskan duit,, ~ceh macam kaya je~okeyyyy abaikan yang tu... ni haa aku nak tunjuk aku beli brooch.. lawa... memang rambang mata nak pilih tapi aku beli jer yang mana paling aku berkenan... pilih punya pilih akhirnya aku beli jugak brooch... xdela banyak mana pun aku beli.... walaupun murah tapi aku puas hati sebab brooch tu cantik dah aku terpikat hehehehe...

kat bawah ni ada gambar brooch yang aku beli... tengok laaa....





lawa x???
mesti la lawa kan.....


Monday, November 5, 2012

happy birthday to u

Assalamualaikum....


hari ni tanggal 5.11.12 bersamaan hari isnin adalah hari lahir adik aku.... jarak umur aku dgn dia setahun jer...  HAPPY BIRTHDAY TO U SIS..... Sepatutnya pukul 12 pg tadi aku wish tapi disebabakan keletihan lalu terlupa dan tertido huhuhu.... apa punya kakak la lupa hari jadi adik sendiri lalalaala...

anyhow, selamat hari lahir dan semoga panjang umur n dimurahkan rezeki... aminnnn... 

# hari ni juga adik aku yang ke3 exam SPM. gud luck to him... semoga dapat jawab dgn sebaik- baiknya.... aku pulak yg seriau huhuhu