Tuesday, May 29, 2012

impian ~ indahnya purple

Assalamualaikum...

pelamin





baju pengantin





hantaran kahwin





kek kahwin





kad kahwin




   p/s: gambar contoh
   itu hanya impian aku semata2..



Monday, May 28, 2012

mimpi~

Assalamualaikum...


ak ni kalau dah boley tido mmg xingat ape dah...
kalau dah terlebih tido maknenye akan berlakulah mimpi yg merapu...hehehehe
td ak mimpi adik ak kawen ~waaaa kenape adik ak dulu bukan ak ya kawen dulu~
ntah ape2 kan mimpi mcm 2
mengarut betol hahaha
dalam mimpi 2 punye la ak jeles sb ak yg nk kawen sgt2 ni xdpt kawen tp adik ak 2 senang2 je dpt kawen...
mentang2 la dah nk abis belajar.. 
mood* jeles giler... hahaha ngade gile
tapi muka adik ipar ak 2 xjelas, kabur/blur cam2...
kalau muka nmpak jelas dah lame ak gtaw adik ak 2 sape bakal adik ipar ak 2 hehehe
naseb kau la adik dpt akak yg sengal mcm ni ~ngeee


p/s: kalu adik aku bace ni mesti die gelakkan aku

Thursday, May 24, 2012

masuk u ~ putus??!!...

Assalamualaikum...

putus??? jgn salah paham dgn tajuk entry 2
putus 2 maksudnye utk couple la...
dah lame ak dgr tntang isu 2
yela kalu dah masuk u setiap couple yg berkasih syg sebelum masuk u 2 mesti akan putus...
betul ker statement 2??
ak kt sini cuma nk luahkan pendapat dan cerita pengalaman yg berlaku kt sekeliling ak jer...
ramai jgk la kawan2 ak yg mengalami naseb yg mcm 2 
kalau diikutkan xde jodoh la 2...
tapi kesian la dh couple bertahun2 tiba2 dapat  masuk u terus putus...
situasi ini berlaku kt lelaki dan perempuan sama ad perempuan dpt masuk u terus tinggalkan pakwe die terkontang kanting mcm 2 jer pdahal pakwe die syg gile kt die...dan begitulah juga sebaliknye...
situasi yg sgt menyayat hati sob sob ~....
baru2 ni perkara sedemikian terjadi lg kepada kawan2 ku ini (sb couple 2 dua2 kawan ak)



yg lelaki 2 dapat masuk u yg intake baru2 ni la 
u 2 pown famous r.. kalu dpt masuk u 2 mmg bangga gile ahh..
awal2 masuk ok lg, masih lg dgn perempuan 2 
tapi dah masuk bulan kedua perangai dah berubah
dah ad mcm2 alasan, bnyk keje la, itu la ini la...
(ak pown dok u jgk xde la sampai cbuk mcm 2 sekali walhal mase ak bnyk free lg hehehe)
kesian kt perempuan 2
sekarang dieorg dah clash sb dah xtahan dgn alasan lelaki 2 yg bertimbun bnyknyer...
mungkin lelaki 2 dah jumpa perempuan laen la 2
dan apabila sorg 2 dapat masuk u taraf dah berubah dan tdk lagi sesuai berdampingan dgn seseorg yg bergelar student u...
mcm 2 ker???

buruk sgt ke kalu xboley masuk u ni?? 
dieorg pown manusia jugak
tapi hati ni laen2 kan
cara penerimaan pown laen2...

ak xpenah pown hadapi situasi mcm 2
dan ak harap2 xde la jd sampai mcm 2
ak masih lg bahagia sekarang ni..
(harap2 berkekalan Amin....)

kawan ak yg laen, dieorg pown situasi mcm 2 jugak tapi xde la sampai berpecah belah mcm 2
ok jer ak tgk
bahagia sampai sekarang...

masuk u atau tidak itu semua adalah ketentuan Allah s.w.t
dah kalu xde rezeki nk buat mcm mane...
rezeki laen ad jer kt mane2 cuma kite kena usaha dan tawakkal jer pada Allah s.w.t ..

p/s: ini adalah pendapat semata2 dan pengalaman sahaja..













Wednesday, May 23, 2012

final exam is coming!!

Assalamualaikum...


pejam celik ~ pejam celik dah nk final pown
naseb baek pejam celik kalau pejam xcelik2 haaa macam mane???
(renung2kan dan selamat beramal)
lagi 2 minggu nk final exam... lemas2!! 
hape pown xprepare lg (budak malas mmg mcm nie ngeee~)
slip exam dah kuar~ awat cepat sgt keluarnye...

ni jadualnye: 
     1/6   - marketing
     8/6   - sains pemikiran & etika
     9/6   - HR
     10/6 -  hubungan etnik
     15/6 - ecom II
     23/6 - perakaunan perniagaan
     25/6 - gelagat organisasi

8,9,10 tu yg xboley blah
habislah ak...
kena study sungguh2 ni...
doakan ak berjaya dalam final nanti ek..
AMIN....

Monday, May 21, 2012

senyum ~ tak perlu kata apa2...

Assalamualaikum...
topik hari ni ialah senyum....
jom senyum...


bila sebut senyum ak teringat pulak kat kwan ak yg keje part time same2 dulu mase tnggu result kuar..
die ni kecik molek, come lote je orgnye
die ad satu ad kelebihan yg sgt mengeterujakan(ad ke pekataan mcm 2 hehehe) ak, 
die ni suka senyum 24/7 hehehe
ada ke yg mcm 2?? ad la, kawan ak 2 la....
(guraw jer.. xdela sampai 24/7 ngeeee....)
ak pown suka gk senyum tp xde la sampai mcm 2 sekali 
mase keje or jalan2 ke kuar ke pantang je nmpak org terus je senyum kt org 2
ak pulak yg senyum sorg2 tgk gelagat die
tapi ape2 pown senyum 2 kan sedekah dan wajib diamalkan xkira dimana jua dan dgn sesiape sahaja....
disebabkan keramahan beliau, die mudah je dapat kwn
xkire la kuar je mane2 pown mesti dapat kwn baru
ak yg tgk pown jeles gk ngeeee... ^_^
(gurau2 jer hehehe)
jdk bila die ad kwn baru ak menempel la sekali nk tambah bilangan kwn2 baru ku la katekan...




Monday, May 14, 2012

takde mood


hari ni rasa nk menulis pulak
hari ni biase2 aje xde yang seronok sb hari xde mood
(hari2 xde mood sebenarnye hahaha)
tadi pergi jumpa lecturer akaun (bisnes akaun)nk tnye pasal ak punye result midterm hari 2 
sb result ak xde dalam list result 2 
sedih sgt2 ingatkan dah dapat markah "0" dah sb xtersenarai hehehe...
dah masuk bilik lecturer terus tnye 
die ckp result ak misplace hahaha lawak2
naseb baek ad
terkejut tadi ingat dah dapat rendah alih2 tinggi jugak dapat  hehehe 
tinggi pown xde la sampai dapat A+ hahaha
syukur Alhamdulillah
sb result 2 xdijangka sebenarnye 
sekarang ni ak kena struggle utk final pulak
mintak2 dapat result lagi gempak
AMIN.............. :)