Thursday, May 24, 2012

masuk u ~ putus??!!...

Assalamualaikum...

putus??? jgn salah paham dgn tajuk entry 2
putus 2 maksudnye utk couple la...
dah lame ak dgr tntang isu 2
yela kalu dah masuk u setiap couple yg berkasih syg sebelum masuk u 2 mesti akan putus...
betul ker statement 2??
ak kt sini cuma nk luahkan pendapat dan cerita pengalaman yg berlaku kt sekeliling ak jer...
ramai jgk la kawan2 ak yg mengalami naseb yg mcm 2 
kalau diikutkan xde jodoh la 2...
tapi kesian la dh couple bertahun2 tiba2 dapat  masuk u terus putus...
situasi ini berlaku kt lelaki dan perempuan sama ad perempuan dpt masuk u terus tinggalkan pakwe die terkontang kanting mcm 2 jer pdahal pakwe die syg gile kt die...dan begitulah juga sebaliknye...
situasi yg sgt menyayat hati sob sob ~....
baru2 ni perkara sedemikian terjadi lg kepada kawan2 ku ini (sb couple 2 dua2 kawan ak)



yg lelaki 2 dapat masuk u yg intake baru2 ni la 
u 2 pown famous r.. kalu dpt masuk u 2 mmg bangga gile ahh..
awal2 masuk ok lg, masih lg dgn perempuan 2 
tapi dah masuk bulan kedua perangai dah berubah
dah ad mcm2 alasan, bnyk keje la, itu la ini la...
(ak pown dok u jgk xde la sampai cbuk mcm 2 sekali walhal mase ak bnyk free lg hehehe)
kesian kt perempuan 2
sekarang dieorg dah clash sb dah xtahan dgn alasan lelaki 2 yg bertimbun bnyknyer...
mungkin lelaki 2 dah jumpa perempuan laen la 2
dan apabila sorg 2 dapat masuk u taraf dah berubah dan tdk lagi sesuai berdampingan dgn seseorg yg bergelar student u...
mcm 2 ker???

buruk sgt ke kalu xboley masuk u ni?? 
dieorg pown manusia jugak
tapi hati ni laen2 kan
cara penerimaan pown laen2...

ak xpenah pown hadapi situasi mcm 2
dan ak harap2 xde la jd sampai mcm 2
ak masih lg bahagia sekarang ni..
(harap2 berkekalan Amin....)

kawan ak yg laen, dieorg pown situasi mcm 2 jugak tapi xde la sampai berpecah belah mcm 2
ok jer ak tgk
bahagia sampai sekarang...

masuk u atau tidak itu semua adalah ketentuan Allah s.w.t
dah kalu xde rezeki nk buat mcm mane...
rezeki laen ad jer kt mane2 cuma kite kena usaha dan tawakkal jer pada Allah s.w.t ..

p/s: ini adalah pendapat semata2 dan pengalaman sahaja..













2 comments:

BP Boy said...

rezeki & jodoh tu sumer bukan kiter yg tentukan kan..
ade yg kekal, ade yg hmmm..

gee azie said...

@BP Boy
betul 2... tapi jgn la berlagak sgt... ni belom ape lg dah berlagak.. ntah ape2