Thursday, March 28, 2013

terima kasih


baru-baru ni aku menang GA yang dianjurkan oleh nurul... tengok SINI ... tak sangka boleh menang.. Alhamdulillah.. 

Aku menang 2 hadiah.. satu dari Aiman Aziz dan menang coklat dari Ridoma.. Wah tak sabar nak merasa coklat tu... Thanks kepada sponsor sebab taja hadiah tu... Terima kasih jugak untuk Nurul... 


#mood: tak sabar tunggu hadiah sampai rumah :)


Wednesday, March 27, 2013

Tuesday, March 26, 2013

Bonus RM50 Daftar Exabytes Angel Affiliate Program


RM50 bila mendaftar? Banyak tu kan. Siapa nak bagi. Tapi hanya dengan mendaftar dengan Exabytes Angel Affiliate Program sahaja korang akan diberikan bonus sebanyak RM50. Mudah bukan? dan dijamin.

Bagaimana nak daftar? Senang sahaja, dan semudah a,b,c..


1. Klik pada banner dibawah. 

Apabila korang klik banner dibawah, korang akan dibawa ke laman utama Exabytes. 


2. Pada laman web exabytes, scrool ke bahagian bawah sehingga korang jumpa Exabytes Angel Affiliate Program.

Klik pada bahagian tersebut dan pilih Sign Up. Macam biasa, isi segala maklumat yang diperlukan. Setelah selesai, korang dah dapat pun bonus RM50 dan korang dah boleh letakkan iklan di blog korang. Mudah kan?

Sebagai makluman, tiada syarat khusus untuk mendaftar dengan program affiliate ni. Sesiapa sahaja boleh mendaftar. Mudah kan? 

P/s : Bagi yang masih mencari, korang boleh la mencuba program affiliate daripada exabytes ni. Mana tau rezeki korang kat sini :)

#copypaste blog diana


Monday, March 18, 2013

santai



Telefon pertama
Penelefon (X) : Helloooo…. Apakah ini kediaman En Harun Salim Bachik..??
Bibik (Y) : Maaf Salah nombor..ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud…

Telefon ke -2
Penelefon (X) : Helloooo……Apakah ini kediaman En Harun Salim Bachik..??
Bibik (Y) : Maaf, salah dail ni, encik..!! ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud. (jawabnya kesal)

Telefon ke -3
Penelefon (X) : Helloooo….
Bibik (Y) : Eeeh..Lagi2 kamu!!.. Awas ya!! Walau saya cuma pembantu, tapi saya bisa laporin kamu ke polisi..!! (marah sangat dah ni!)
Penelefon (X) : Apakah ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud..??
Bibik (Y) : Aduuuh.. maaf2 yaaa…, tadi soalnya ada beberapa kali salah sambung. Mau cari siapa tuan.??
Penelefon (X) : Harun Salim Bachik….
Bibik (Y) : ??!!@#@$!! (sambil usap2 dada)

Telefon ke -4
Penelefon (X) : Helloooo…..
Bibik (Y) : Kurang ajaaar..!!! Kamu punya nyawanya berapa hah!!!
Penelefon (X) : Saya Syed Mahmud…..
Bibik (Y) : Aduh..!!! Maaf tuan! sorry sekali, tadi ada orang gila telpon! ada perintah apa tuan.??
Penelefon (X) : Segera panggil En Harun Salim Bachik..!!
Bibik (Y) : Hah..!…. (pengsan)

Selepas 10 minit kemudian setelah tersedar dari pengsan,

Telefon ke -5
Penelefon (Z) : Hallooooo….. (suara berbeza berbanding panggilan2 terdahulu)
Bibik (Y) : (Oh ini suaranya lain…). Mau cari siapa tuan..??
Penelefon (Z) : Ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud??
Bibik (Y) : Iya betul….
Penelefon (Z) : Saya Harun Salim Bachik… , tadi ada orang cari saya???
Bibik (Y) : ??@#$%^??… (terkejang!)


Saturday, March 16, 2013

tambah koleksi


Hari selasa hari tu aku pergi pesta buku dgn member, kat foyer library UUM jer... Kalau jauh aku tak pergi kot hehehe... Pesta buku ni dibuat tiap2 sem , biasa la duit pt baru masuk, kerjenya menghabiskan duit jela kan huhuhu... 

So, aku pun tak terkecuali la.. Kalau ada pesta buku, benda yang paling menarik minat aku ialah NOVEL... aku ni nak kata fanatik novel tu tak lah kot tapi kalau mampu beli aku beli, kalau tengah sengkek aku pendamkan dulu niat nak beli novel tu... berjimat... makan lagi penting kot hehehe


ni novel yang baru aku beli... baru satu je yang baru habis baca.. tinggal 3 buah lagi... lepas ni nak pinjam novel membe lagi.. 

Sebenarnya aku beli novel guna BB1M... ada lebih RM50, dah tak tahu nak beli apa so daripada membazir, baek aku beli novel... ada jugak manfaatnya kan... nati kalau ada bajet, aku beli lagi lalalala...



Thursday, March 14, 2013

new look again



amacam korang? ok tak aku tukar pada blogskin? ok la tu kan... tapi header tu macam nak ubah la.. tak menarik... ada sape2 yang sudi buatkan aku header tak ? hehehe

sebenarnya tak reti sangat nak godek2 skin ni, tapi ntah macam mana malam tadi semangat berkobar2 nak tukar jugak pada skin ni... akhirnya jadila.... ingatkan susah, rupanya senang je la.. header tu jer yang kurang memuaskan hehehe.... 


Wednesday, March 13, 2013

Saturday, March 9, 2013

Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com




Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....


Sunday, March 3, 2013

happy birthday to him



Today is 03 march 2013.... so today is the day... i'm happy because today is my boyfie birthday... 
Happy Birthday to you sayang!!

nah kek untuk awak!! :)

Awak dah tua sayang hehehe... jangan marah ye nanti kena jual taw...  hadiah saya tak sediakan lagi untuk awak, sebab saya tak tahu nak beli apa untuk awak... sorry :(

Kita tak boleh nak celebrate birthday awak sama- sama sebab saya jauh kat Kedah ni ha... nanti saya cuti midsem bulan 4 ni, kita sambut birtday awak taw... 

''Saya nak ucapkan selamat hari lahir untuk awak.. semoga awak panjang umur selalu, dimurahkan rezeki dan cepat2 masuk pinang saya'' hehehe....



my fanpage


dah lama tak update blog.. sebenarnya selalu je blogwalking blog- blog korang semua cuma malas nak update jer...hehehe

sebenarnya nak bagitaw ni, aku dah buat fanpage aku sendiri.. Bila Hati Berbicara....

jom semua jemput like fanpage aku yer...like fanpage aku kat sidebar tu ye... cayunx korang semua... tq :)