Wednesday, September 17, 2014

Liebster Award #1



Bismillahirrahmanirahim...

Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak dicalonkan dalam liebster award ni.. ni first time kot... selalu baca yang orang punya je tapi kali ni kena buat sendiri pulak.. huhu.. 

first of all, thanks to Kee dari blog http://leestrawberry.blogspot.com/ kerana telah mencalonkan saya untuk liebster award ni.. saya sangat menghargai... :)


11 FAKTA TENTANG DIRI SAYA!!
  1. anak sulong dari 7 beradik
  2. Suka warna biru
  3. seorang yang pemalu
  4. suka lelaki yang hitam manis
  5. suka pakai kain cotton
  6. geli dengan ular, cacing, pacat/lintah
  7. suka shopping online
  8. pantang kalau tengah tido ada orang buat bising
  9. addicted to Running Man
  10. sangat sukakan kucing
  11. seorang yang setia 

jom kita proceed kepada soalan yang ditanya oleh Kee..

1. Apa kaler Hp korang...??

kaler HP saya biru. sebab biru is my favorite colour.  "BLUE IS FOREVER" ~ huhu tetiba..


2. korang suka berkipas ka ber-air-cond...??

dua-dua suka.. kalau panas mesti nak dok dalam air-cond. kalau hujan bukak kipas je lah..


3. korang kalau mkn guna tangan jer ka..atau guna sudu

suka makan guna tangan, lebih afdal makan guna tangan sebab sunnah.. tapi kalau makan makanan berkuah kena guna sudu la 


4. suka hadap tv  ka atau hadap laptop??

dua-dua suka. tapi since masuk u jarang dapat tengok tv, so hadap laptop je lah.. 


5.korang suka karaoke tak..?? sebab pa pla??

tak suka. sebab tak suka dengar suara sendiri.. macam katak panggil hujan je huhu... 


6. jam tangan korang pakai belah mna.??kiri ka kanan..??

suka pakai kanan sebab lagi selesa..


7. suka kucingimage tak..??

suka sangat like crazy..haha.. sebab miow comel sangat-sangat..


8. petang-petang...korang suka minum apa..??

hmmm petang ye.. biasa minum petang dengan family minum teh panas je sambil makan pisang goreng.. pergghhh nikmat!! 


9. bila birthday korang..??

11 jun 1991.. and i'm very addicted to my birthday number..huhu.. and i don't know why..


10. korang pernah teringin tak nak pergi planet lain ..?

tak pernah kot.. sebab dah selesa tinggal kat bumi hehe


11. korang suka baca buku atau menulis..??

lagi suka membaca sebab menulis penat kena guna energy tangan.. hehe boleh ke macam tu?? :)


ok!!! done jawab soalan dari Kee.. sekarang giliran aku pulak..


SYARAT LIEBSTER AWARD
  • Mention nama blogger yang mencalonkan anda
  • jawab 11 soalan yang ditanya
  • letak 11 nama blogger yang dicalonkan
  • buat 11 soalan untuk dijawab oleh blogger yang dicalonkan
  • pastikan blogger yang dicalonkan tahu mereka tercalon


BLOGGER TERCALON
amanina nasuha
ain ruslee
hafiz
jujue ahmad
mommy lina
ishak
sheda ucu
nana zarina
norazah
syafiqah rusli
nur ruzaini


11 SOALAN WAJIB DIJAWAB
  • 5 perkara tentang diri anda?
  • binatang yang paling tak suka?
  • sudah berapa lama berblog?
  • vlogger yang anda minat?
  • lagu English yang paling diminati?
  • movie English yang paling diminati?
  • suka tengok cerita korea?
  • negara paling best untuk bercuti?
  • impan anda yang telah tercapai?
  • impian anda yang belum tercapai?
  • kalau anda ada duit RM500,000 apa yang anda akan buat?

#sekian


9 comments:

noraiffah qizqirah said...

Makasih sebab sudi juga jawab soalan2 yg kee bagi.. :) syok baca entry azie pasal liebster award nie.. :)

SYAFIQAH RUSLI said...

thank youuu sbb tag kteee...ok..ad mase kte buat yeee...

ishak hasimi said...

Nanti saya akan update dan buat juga

nur ruzaini said...

maaf nak bertanya..masih tak faham nak jwb n buat macam mane hehe

Sha Nikitasakura said...

Follow & singgah..
Salam perkenalan dr
tellingstory11.bligspot.com

CintaHati Lina said...

insyaallah.. kita buat

naza tupperware said...

dh kena tag kenalah wat entry kan..Naza try buat arini ye=)

ain ruslee said...

mekaseh tag kta .. macam best je . nte kte join...

sheda ucu said...

adoi kena tag nanti kite buat ye huhuhuhu